.

Kanceri i mushkrive Donjet Bislimi 8K views.

Kanceri pulmonar sht nj smundje shum e rnd, por n ditt e sotme, trajtimi i tij sht br m efektiv. Kanceri i mushkrive nuk shkakton gjithmon simptoma derisa t filloj t prhapet.

.

Kanceri i mushk&235;rive.

Megjithat, disa njerz mund t ken shenja t hershme t smundjes, prandaj sht e rndsishme t jeni t vetdijshm. 2 milion vdekje n vit. Kanceri i mushkerive me qeliza t&235; vogla ka dy faza kryesore.

Kanceri I mushkerive eshte njeri nga kanceret me te shpeshta ne bote.

Duhani dhe Kanceri I Mushkrive. . .

. Kanceri i mushk&235;rive &235;sht&235; kanceri m&235; i shpesht&235; dhe shkaku p&235;r vdekshm&235;ri nga kanceri te popullata.

Metastaza.

Megjithat, disa njerz mund t ken shenja t hershme t smundjes, prandaj sht e rndsishme t jeni t vetdijshm.

. Pirja e duhanit ka qen&235; e lidhur me nj&235; num&235;r problemesh sh&235;ndet&235;sore.

Mngjes. Pra nga te gjitha llojet e kancereve (gjirit, melcise, zorra e trashe) ajo e mushkerive shkakton me teper vdekje.

.
Sot nga kanceri i mushkrive pr shkak t pirjes s cigares jan t smur 9 nga 10 njerz.
Kirurgjia mund t prfshij heqjen e nj pjese t mushkrive, nj mushkri t.

Dallohen dy forma kryeso-re t&235;.

sht prllogaritur se rreziku q ka nj duhanpirs pr t shfaqur kancer t mushkrive sht 10-.

. (7). itKlanKosovaSub WEB httpskla.

kancer qeliz&235; squamous ndodh n&235; pjes&235; t&235; ndryshme t&235; trupit, por m&235; shpesh n&235; zona t&235; hapura. N&235; rrafsh global, 1,8 milion&235; raste t&235; vdekjes shkaktohen nga kanceri i mushk&235;rive gjat&235; nj&235; viti. far sht kanceri i mushkrive Kanceri i mushkrive (tumori i mushkrive) sht nj smundje malinje q fillon n mushkri. Apr 24, 2019 Rrisni aktivitetin fizik pasi mund te ule rrezikun e kancerit te mushkrive ndjeshem. Ky lloj kanceri eshte ai qe vret me shume nga te gjithe llojet e tjere ne bote, duke numeruar 18 te gjithe vdekjeve nga semundjet tumorale. .

Megjithat, disa njerz mund t ken shenja t hershme t smundjes, prandaj sht e rndsishme t jeni t vetdijshm.

. edhe pr femrat.

141 views, 1 likes, 0 loves, 1 comments, 0 shares, Facebook Watch Videos from Sh&235;ndeti Kanceri i mushkrive.

Megjithat, disa njerz mund t ken shenja t hershme t smundjes, prandaj sht e rndsishme t jeni t vetdijshm.

Kanceri i mushkerive me qeliza t&235; vogla ka dy faza kryesore.

Sipas mjekut pneumolog, Arian Mezini, karakteristik e .

Sipas Organizats Botrore t Shndetsis, afrsisht 2 milion raste t reja t kancerit t mushkrive diagnostikohen do vit, dhe rreth 1.